BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 17, 2010

nEw joUrney of 2010 :)













DG NOORAEIZAH BTE HJ AG TUAH
(ini ejaan nama aku)
~~sebelum tu, aku ingin mengucap kan SelaMat Tinggal kepada sahabat kepada 2010, iaitu 2009 kerana telah beri aku kesempatan untuk bertemu dengan Tahun 2010.. syUkur kepada ALLAH..

mmg terlalu lmbat aku update blog aku ni, ni masuk bln 3 sudah, baru aku update. aku hampir lupa apa blog aku td, nasib baik aku ingat balik( wlupun aku ni sgt pelupa)

aku ni bukan suka bab2 update2 FB ka, blog ka, apa ka yang berkaitan internet. bukan aku x minat, cuma "kemalasan" ku ni melebihi segalanya.. bagi ku ini suma hanya akan membuka keburukan serta kelemahan kita dan orang lain.. tp kali ni aku mau berkongsi kisah2 hidupku yang byk buat aku berfikir... kepada para pembaca, anggap la apa yang aku bakal titipkan ni sebagai 1 perkongsian pengalaman dari seorang kawan.... silakan~~~~

perkara yang manis semasa 2009:

1) pasukan hoki IP GAYA( aku salah seorang pemain 'wing' berjaya masuk pusingn kedua semasa KAGUM kebangsaan d johor.. sampai menangis bah masa c BUR jaring penalti.. hebat bh dia 2...

2) aku pertama kali buat Praktikum di sk petagas,, btl2 mcm jadi cegu.. mmg tensen jadi cegu ni.. jgn anggap senang k...

3) Allah masi panjang umur seluruh keluarga aku yang terCHINTA...

4) pertama kali ada camera digital dgn hasil usaha sendiri(duit elaun..hehehe).. mmg slama ni aku saaaaaaaaaaaaangt berharap ada cam

5) apa lagi aa....?????

6) aa, aku first time ada broadband..kikikiki.. slama ni wireless pun haram mau dapat..

7) nnti lagi update la......

8) oo ya, aku dapat kenal 'adik kembar" aku d maktab gaya..hehehe..

9) aku bersyukur ada "dulah" yang sanggup bertahan dgn perangai BARAN aku ni.. thank abang.. 143~~~



then, ada pula kisah sedih aku tahun 2009 pula,, lihat bawah ni aa:

1) kami xdapat masuk pusingan seterusnya masa KAGUM hoki 2, mcm d asing2 ja masa 2, yg dapat medal di agung2.. mcm sedih la, latihan sama ja penat, cuma nasib ja x menyebelahi team kami...

2) aku terdgr satu "hubungan" baru yang aku kurang setuju. . . d mana letaknya kesetiaan dan kejujuran seseorng bila dia bertemu dgn org yg lebih sempurna daripada yang sedia ada??????????????????

3) satu PERGADUHAN antara aku dan seseorang tercetus akibat perasaan aku yng marah waktu 2,... aku sgt x puas hati dan penat masa 2, (MQA audit+ angkat 31 file)... lagipun, kenapa ada jenis manusia yg tidak mau memudahkan beban seseorang... d mana sudah hilangnya perasaan simpati manusia.. ??? lebih2 lagi dgn kaum sejenis???????????


4) akibat dari perasaan dan sikap ku yng cepat baran memyebabkan aku tersenarai dlam penghuni asrama yang disarankan tinggal d luar.. (j******)... . xapa, suatu hri nanti ALLAH akan tunjukkan hikmahnya....

5) satu MUSIBAH terbesar telah menimpa keluarga ku ..... kuatkan la iman ku, teguhkan peribadi kami... aku terima segalanya dgn redha, jika ini adalah balasan MU atas kesilapan2 kami terdahulu, aku redha YA ALLAH..

6) nntikan menjelangnya thn 2010.....................................................................................zzzzzzzzz



bila terbitnya matahari seawal 01.01. 2010.........., dunia ini sudah mencecah ke tahun 2010... tahun yang bakal mencipta sejarah manis dan pahit seseorang termasuklah diriKU ini...


apa yang aku ingin kongsikan dgn kmu ttg diriku, aknku lampirkannya di bawah ini:::

::: aku seorang yang pelupa, sgt,sgt,sgt pelupa.. benda yang aku ckp 30 saat lepas pun aku boleh lupa... kalu aku letak brg beberapa saat, aku pasti lupa d mana aku letak brg 2... (gila ka)..hehehe

::: aku takut mungkir jnji..

::: aku x suka org mungkir janji.

::: org suka riak ttg diri sendri, aku paling pandang rendah...

::: aku selalu kasi kantoi org yang menipu, entahlah, instinct aku terhadap sebarang penipuan amat kuat...(so moral of the story is.................hehehe)

::: suka mkan

::: suka netball. wlu 24 jam main tanpa henti pun snggup...

::: suka matematik(pengiraan), membaca ni aku pasif sikit, x masuk.. sbb2 sejarah x penah lulus, SPM ja nasib baik A.. heran

::: cepat simpati...

::: pening kalu tenguk darah banyak...

::: x suka d paksa kalu disuruh buat benda membosankan...

::: suka masak

::: x suka semak, kotor eh nampak, rimas kan????

::: sedih bila xdapat membuatkan ibubapa gembira dan bangga terhadap diri...

::: hindar org yng suka mencari alasan untuk pertahankan diri......

::: x suka chaya terlalu terang.. apatah lagi ,masa tidur di psang lampu.. hati aku tuhan ja tau betapa menyumpahnya org yang psang lampu 2....

::: aku suka meniru org(behaviour theory).. aku jadikan role model untuk aku buat sesuatu... cthnya, bila dalam sukan, aku tguk org yang terer main, so aku study dr org 2...

::: bila marah, suma keluar....

::: panas baran...

::: kenapa ada org yang cakap x serupa bikin????

::: jgn ckap tembirang sama aku... menyampah..

::: xsuka org yang suka bodek utk dapatkan sesuatu.. jgn la depan mata aku ya...

::: ada teman hati yang sgt penyabar dgn sikap ku ni...(makaseh)

::: sensitif dgn byk perkara(cepat nangis jika d kasari)

::: anak mama..kikikiki...

::: 1st timer kenal, mmg akn ckp aku sumbung. lama2 kamu knal la sapa NORA..kikiki

::: memandu secara bahaya( ramai yang komen pemanduan aku)

::: cepat belajar sesuatu...

:::bosan la pandu pelan2... ngatuk..

::: dulu BOROS.. sekarang mmmmmmmmmm.....................hahahaha

::: x suka paksa diri utk buat kerja, tunggu ada mood baru buat...

::: masa makan, makan,,,,,,,masa kerja, kerja,........masa tidur, tidur la.....masa jiwang, jiwang habis..........

::: takut kehilangan seseorang jika dia milik aku...

::: x suka jadi kalangan yang di pilih... sanggup undur diri dari kalah.. bukan dia sorang ja yg ada...'

::: tkut sgt menipu...

::: aku ni mmg pemalas ... sudah mau hantar, baru buat cepat2...

::: kdg2, x suka sms pnjg2...

::: xsuka sgt tnya2 urg ni...

::: memilih makanan..... suka yg pedas2 n ala kampung.. rempah2 ni letak tepi..

::: biar la mahal sikit, asalkan sedap n berbaloi...

::: suka baju yng cantik, tp jrg pakai cntik2... sempoi ja kuar pakai baju yang selalu pakai tidur n track suit ja.. selipar jepun lagi selesa.. tp bila ada mood mau bergaya, bergaya sakan... but, rarely..

::: emmmmmm, pa lgi aaa..

:::selalu hilang fokus... suka menghayal kali bah...


::: teruskan membaca...

::: x pernah pegi karaoke, pernah d ajak, tp x minat...

:::teringin mau enjoy mcm kwn2, tp bila pegi, selalu meyesal... sbb penat...

::: x suka panas!!!! aku cepat naik angin kalu panas.....

::: ada sesetengah org yang x penah ceritakan kebaikan org lain melainkan org yang dia syg ja.. apara~~~~...

::: anggap diri sendiri perfect???? lagi ramai lgi bgus dari diri kita ni...

::: kalu buat sesuatu, jrg dapat A...hehehe

::: x suka study, stay up n baca nota... eeeeeeeeeeee..

::: selalu tolak tuah.. terlalu ikutkan perasaan.. tnpa berfikir panjang...

::: hormat rg yg hormat kita...........

::: punya anak buah yang ramai... hampir 2o org.. majority laki2..hermmmmmmm...

::: x penah kurus yang mcm body model..hehehe(teringin)

:::suka warna hitam, putih, coklat n pink....

::: xsuka org tiru cara aku... plagiat is not allowed.... (buat la gaya sendiri, dont copy me)

::: dulu budak nakal ( former school).. p berazam utk berubah, psl 2 pilih maktab....

::: nyesal ikt ckp cegu dulu, dia suru plih abroad ( petronas), last2 xdapat... kwn2 yng minta UTP, majo dapat.. paling nyesal...UTP U pilihan aku dulu...

::: kurang pengetahuan am...( geo, sej dpt B masa PMR).. glak!!!

::: masuk maktab pasal x mau susahkan kuarga... kuarga aku bukan kalangan org senang.... bila ada duit sendiri, aku bleh bantu durang....

::: abang2 aku suma jenis penyayang, tp panas baran... tp aku tau durang sayang aku..hihihi...

::: first Lover aku penah jadi ketua kelas, aku penolong kelas( sweetest memory in my life)

::: teringin p simpang mengayau,,, dari dulu x kesampaian,, harap2 aku akn p...

::: jelik sama pmpuan yang mengada2 dpn lelaki,...

::: serong pada lelaki yang bermulut manis, (hipokrit)

::: aku ada seorang kwn baik yang paling setia( sano i love u)--------> dia paling menjaga hati+ memahami+ sabar+ 1 kepala dgn aku....

::: xsuka org yang berkwn dgn org yang dia boleh ambil kesempatan.... apa punya kwn...

::: kenapa mau berkira?????????????

::: kurang setuju bila berkwan baik ramai, cukup la 1,...hehehe..

::: cpeat menyesal dg tindakan sendiri...................

::: cepat bosan dgn sesuatu... pasal 2 main barn buddy pasang surut.....

::: kurang minat main game.. x pandai strategi..

::: sukakan keselesaan dapat suma perkara.......

ckup la setakat ni dulu.. just leave ur comment if u've somethin' to say.tq=)

1 comments:

$RauLZaiDi$ said...

wee.....baru terbaca